24 Nisan 2012 Salı

Mirror of Agony


Çoğunuz bu güne kadar bilgisayarın karşısında g*t büyütmekten başka hiçbirşey yapmadınız,hayatı rastgele yaşadınız yada başka bir deyişle kafanızdan bir rüzgar uydurdunuz ve sözde rüzgarlarla savrulduğunuzu iddia ettiniz.Ama dediğiniz herşeyin aslında kendinizi kandırmaktan başka birşey olmadığını sizde biliyordunuz , yapacak birşey yok gibi geliyordu değil mi , ancak öyle değil işte.



Çoğunuz 5 maymun deneyindeki maymunlardan farksızsınız , hepinizde bir kabullenmişlik var.Bu hayatı , bu dolandırmacayı hatta bu komediyi kabullenmişlik var.Birşeylerin aslında göründüğü gibi olmadığını fındık kadar aklınızla , az da olsa farketmişssinizdir.Ama o sıcak kıçınızı yerinden hiç kaldırmadınız,kaldırdığınızda da ya am peşine düştünüz yada hiçbir önemliliği olmayan bir popularite sevdasına kapıldınız,hayattaki tek önemli şey buymuş gibi bunların peşinde koştunuz ve hiçbiriniz nasıl kandırıldığınızın farkına varmadınız.Hepiniz aslında büyük bir planın parçaları olduğunuzun farkına varamadınız.

Şimdi kalkınma zamanı , kıçınızı o süslü koltuğunuzdan kaldırma vakti,başkalarının değil kendi hayatınızı yaşama vakti.Tek başıma ne yapabilirim ki diyorsunuz biliyorum ancak sizin gibi düşünen onbinlerin olduğunu unutmayın.Ben burdan bir kişiye ulaşsam o bir kişide başka bir bir kişiye ulaşsa o sizin önemsemediğiniz "bir" ler ne kadar korkunç bir hal alır tahmin edemezsiniz.Aslında edersiniz de etmek istemezsiniz.Size şu kadar diyim , belki basit ama en mantıklı açıklaması bu.

Üzerinize oynanan ve içine çekildiğiniz "oyunun" tek amacı bu birliği ve beraberliği yıkmak,milyonları "bir" lere dönüştürmek ve sizi içinde bulunduğunuz bu kendine güvenmeyen , aslında baş kaldırdığında neleri başarabileceğini bilmeyen , bilmek istemeyen.Düşünceleri asimile edilmiş , hayatları 17' inç lik bir ekrana mahkum olmuş "piyon"lar oluşturmak. Peki vezir olmak varken piyon olmak neden ? Şoför olmak varken yolcu olmak neden ? İnsan olmak varken bu maymunluk neden ? Değerinizi bilin amk,neleri değiştirebileceğinizi bilin.Bu oyun bir satranç ise ve bizde piyonlarsak,tek amacımız vezir olmak olmalı.O son kareye gidebilmek , ve oyunun kaderini değiştirebilmek olmalı. Ve bunada bu yazı ile başlayabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

uyan-uyandır