25 Nisan 2012 Çarşamba

Sinav

     Elbet hatırlarsınız , ilkokulda bir fasulye deneyi vardı, hani bir fasulye tanesini iki mendilin arasına koyup çimlendirmek filan . Aslında çoğunuz farketmediniz ama belkide hayatınızdaki sorumluluk adına ilk sınavdı o fasulye, sadece sınıfı geçmek yada o dersten yüksek not almak için değildi.Tabi bu ödevi hangi öğretmen böyle düşünerek vermiş olabilir tartışılır ancak şunu bilmek gerekir ki önemli olan kendi sınavlarımızı geçebilmektir. Hayatın önümüze koyduğu sınavları geçebilmek.
Peki neydi bu sınavlar ?

Kira mı ?
Para mı ?
Am mı ?
Okul mu ?
İş mi ?
Şöhret mi ?

Yoksa sadece insan olmayı yada insan kalmayı başarabilmek mi ?
Eminim şu son soruyu sormasam ve yukarıdaki soruları ordan burdan rastgele insanlara sorsam, kimse dönüp de şu son soruyu aklına getirmez.

Düşünün beyler , o kadar körelmiş bir durumdayız. Tek amacımız hayatta kalmakmış gibi yaşıyoruz. Güzel bir iş, ev, araba, kadınlar, para. Acı ama birçoğumuz için hayat bunlardan ibaret.

Köreltildik,
Susturulduk,
Bağlandık.

Hepimiz sahte bir özgürlükle mahkum hayatı yaşamaktayız ve bunun farkına varan yok denecek kadar az(!). Farkına varanlarda ya görmezden geldiler yada korktular, çünkü bu "yeni dünya" yanlışları doğrular olarak gösterdi bizlere.



Ee ne oldu peki ? Kimsemi anlamadı bu oyunu ? Yada kimsede mi bu oyunları anlayacak kadar beyin yok ?

Hayır var, herkeste bu kadar beyin var ve herkeste birşeylerin ters gittiğinin farkında, ancak az önce de dediğim gibi sadece hayatta kalmak için yaşıyoruz.

Önce komşuluklar gitti,
sonra arkadaşlıklar,
dostluklar,
en sonunda da insanlığımız.

Hepimizi "bir" leştirdiler. Çünkü amaçları buydu, bizi güçsüzleştirmek ve bununda tek yolu denekleri(!) farkında olmadıkları bir yanlızlığa mahkum etmekti.
Ve ettiler de, hepinizin beyinlerine girdiler, insanlığınızı alıp kendileri için basit para makineleri yarattılar. Alamayacakları birtek beyniniz vardı ve alamadılar da, ancak onuda körelttiler, hepinize birer at gözlüğü takıp özgürlüğe sürdüler.

Şu ana kadar birçok sınav kazandınız, ama bunların hiçbirisi kendi sınavlarınız değildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

uyan-uyandır